Nakon inicijalnih online testiranja krenula je “prava stvar” s prvim Badel Masterclass Cup regionalnim natjecanjem u gradu ispod Marjana. Sudjelovalo je 26 natjecatelja, a najboljih 5 osiguralo je nastup u zagrebačkom finalu!

Zahvaljujemo se sudionicima, domaćinima, žiriju i svima koji su pomogli u organizaciji, dok posebne pohvale idu najboljima, a oni su:

  • Tomislav Stančić sa “Super Pelin” koktelom
  • Nikola Rojnica koji složio je „Artemisia di Spalato“
  • Marko Tordinac sa „Pokorny Sour“ miksom
  • Ivan Mistrić i „Hedonist“
  • Filip Torbarina uz „Antique spring“

„Na natjecanje sam se prijavio zbog izuzetno zanimljive Masterclass edukacije održane prošle godine te novih iskustava. Jako se veselim finalu za koje se planiram puno pripremati“, rekao je Filip Torbarina čiji je koktel Antique Spring nastao iz „želje da zima prođe sto prije“, a u njega je, uz Antique Pelinkovac, stavio i svježi sok od grejpa, sirup od bazge te Jamnicu Botanica s okusom naranče.

„Ljubitelj sam klasičnih koktela pa sam zato i odlučio napraviti klasik – sour koktel koji sam nazvao Pokorny Sour po Franji Pokornyu koji je utemeljitelj tvrtke Badel 1862. Kako sam osobno ljubitelj Antique Pelinkovca, nije mi bio problem kreirati koktel i spojiti sastojke koji se ljube s njime, a osim Antique Pelinkovca, u koktel sam stavio svježe cijeđene limun i naranču, javorov sirup i bjelanjak od jaja“, ispričao je finalist Marko Tordinac koji u ugostiteljstvu radi već 10 godina, a na sudjelovanje u natjecanju, kako kaže, potaknula ga je kvaliteta događaja.

Koncept natjecanja svidio se i prvoplasiranom Tomislavu Stančiću koji je inspiraciju za koktel vrlo brzo pronašao. „Antique Pelinkovac mi je najdraži hrvatski liker i smatram da ga ne treba skrivati u koktelu, već pojačati, a to sam učinio sa Super Nikkom i dodao Orange Bitter budući da oboje imaju ugodne note naranče u sebi. Za dekoraciju mi je inspiraciju bila kolegica s fakulteta koja se bori s multiplom sklerozom, a ta se borba obilježava narančastom trakom“, objasnio je Stančić.

„Zadaci su bili prilično teški i interesantni. Prvi put sam se na natjecanjima susreo s nosing i pouring testom i osobno bih pohvalio takav način ocjenjivanja jer je to jako bitno u ovom poslu“, smatra Tordinac, a zadatke je pohvalio i drugoplasirani Nikola Rojnica koji je žiri osvojio svojim koktelom Artemisia di Spalato za čije je sastojke inspiraciju pronašao u samoj biljci gorkog pelina te je Badelovom Antique Pelinkovcu dodao Bombay, sirup od lavande, svježi sok od limete, Angosturu bitter i Red Bull.

Veselimo se sljedećem druženju 13. ožujka u Rijeci!

Splićanin Nikola Rojnica proglašen najboljim barmenom u Hrvatskoj

U borbi za titulu najboljeg barmena kroz regionalna i finalno natjecanje Badel 1862 Masterclass Cup  sudjelovalo je 183 natjecatelja.