U borbi za titulu najboljeg barmena kroz regionalna i finalno natjecanje Badel 1862 Masterclass Cup  sudjelovalo je 500 natjecatelja

Drugo mjesto osvojio je Marinko Barišić iz Zagreba, a treće Tomislav Stančić iz Šibenika

Zagreb, 21. lipnja 2021. – Sudjelovanje u finalu Badel 1862 Masterclass Cupa pobjedama na regionalnim  natjecanjima izborilo je 23 ugostitelja, barmena i konobara, koji su ovog vikenda u zagrebačkom klubu Mint još jednom demonstrirali svoje znanje i vještine u posluživanju pića i spremanju koktela, a titulu najboljeg osvojio je Nikola Rojnica iz Splita. Drugo mjesto osvojio je Marinko Barišić iz Zagreba, a treće Tomislav Stančić iz Šibenika.

Nakon što je prošle godine s velikim uspjehom lansirana besplatna on line platforma za edukaciju ugostiteljskih djelatnika u okviru projekta Badel 1862 Masterclass,  ove je godine održano i prvo natjecanje u poznavanju i posluživanju pića te pripremi koktela. Na Badel 1862 Masterclass Cup stiglo je 500 prijava na temelju kojih se u natjecanje kvalificiralo 183 natjecatelja.  

Svoje barmensko znanje i sposobnosti natjecatelji su najprije demonstrirali na regionalnim natjecanjima održanim u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu, a najbolji su se plasirali u finale te dobili priliku za osvajanje glavne nagrade u iznosu od 25.000 kuna. No, uz novčanu nagradu jednako je vrijedna i titula pobjednika na ovom natjecanju koja donosi prestiž unutar struke jer je izborena u jakoj konkurenciji najvještijih barmena i konobara u zemlji.

„Jako sam sretan i ponosan na titulu pobjednika osvojenu na ovako velikom i ozbiljnom natjecanju. Prvo se želim zahvaliti Badelu 1962 na organizaciji i pružanju prilike meni i svim kolegama da se i u ovakvim vremenima natječemo i radimo ono što volimo. Što se tiče samog natjecanja sav moj trud i priprema se isplatila i vratila i jako sam sretan zbog toga. Od samog početka  Badel MasterClass edukacija, prijavnog ispita za natjecanje, polufinalnog natjecanja u Splitu, Rijeci, Zagrebu i Osijeku i na kraju velikog finala u Zagrebu sve je bilo izvrsno. Sudjelovanje brojnih vrhunskih kolega barmena, bila mi je motivacija za dodatni rad, vježbu i pripremu za finale. Uz podršku kolega iz Udruge barmena Split i mladog kolege Ivana Mistrića, kojem je ovo prvo natjecanje, uspjeli smo ostvariti rezultat na koji smo ponosni. Nadamo se da ce u budućnosti biti što više ovakvih natjecanja i druženja“, izjavio je Nikola Rojnica pobjednik Badel 1862 Masterclass Cup-a.

U finalnom natjecanju finalisti su morali pripremiti vlastiti originalan koktel te pokazati vrhunsku vještinu u posluživanju gostiju. U skladu s dobivenom narudžbom trebalo je demonstrirati znanje i spretnost u pripremanju, točenju i posluživanju različitih vrsta pića.

„Badel 1862 Masterclass projekt lansirali smo kao odgovor na krizu koju je cijelom sektoru i industriji ugostiteljstva i turizma donijela aktualna pandemija. Odlučili smo našim kolegama koji rade u ugostiteljstvu otvoriti priliku da vrijeme ograničene mogućnosti za rad iskoriste za dodatno učenje i usavršavanje. Nakon što je našu on line edukaciju lani završilo čak 3000 polaznika, ona je nastavljena i ove godine s više od 2000 novih, a tome smo dodali i ovo natjecanje. I na taj način želimo kolege koji rade u ugostiteljstvu poticati da nastave raditi na svome usavršavanju, omogućiti im razmjenu znanja i usvajanje novih,  i za to ih i nagraditi. Na ovaj način dajemo konkretan doprinos našim partnerima i zajednici, djelatnicima u ugostiteljstvu pomažemo u jačanju njihovih pozicija na tržištu rada, a poslodavcima i cjelokupnom sektoru u daljnjem podizanju kvalitete usluge i jačanja njihove konkurentnosti“, iskaknuo je Vanja Bartolec, direktor marketinga Badela 1862.

Dodatna informacija

Recept pobjedničkog koktela „Pelin di Spalato“

  • Antique pelinkovac   4cl
  • Giffard lichi  liquer    2cl
  • Lavanda syrup  1.5cl
  • Svježi sok od limete   2cl
  • Thomas henry pink grapefruit  6cl
  • Dekoracija; lavanda, pelin, grejp
Splićanin Nikola Rojnica proglašen najboljim barmenom u Hrvatskoj

U borbi za titulu najboljeg barmena kroz regionalna i finalno natjecanje Badel 1862 Masterclass Cup  sudjelovalo je 183 natjecatelja.